| Musik | Danse | Scenen | Rejser | Hall of Fame | Country Life | Nyheder | Links | Country World |
Line dance
Danseartikler
Step Sheets
Line klubber
Bornholm
København
Sjælland
Lolland-Falster
Fyn
Sønderjylland
Midt øst-vest-Jylland
Nordjylland
Square dance
Dansetrin
Square klubber
Danmark
Line Dance Etikette

Hvordan tilpasser line danserne sig
på danse gulvet.
 
Lidt om hvordan vi alle sammen kan få
plads og dermed få det sjovere, både med
at danse og med hinanden.

Line dance etikette
 
Inden for line dance opererer man i mange lande med en såkaldt LINE DANCE etikette på danse gulvet. Altså nogle retningslinier for hvordan man bør bevæge sig på danse gulvet, vi er ikke så flittige til at benytte denne etikette, og det er rigtig ærgerligt, fordi line danserne nogle steder ikke er så populære. Men der skal jo være plads til os alle, og det er der også, blot vi bruger denne line dance etikette.
 
 
Desværre har det i nogle tilfælde givet en del praktiske problemer. Man ser nemlig af og til, at line dansere og par dansere er meget uenige om fordelingen af danse gulvet, hvorefter man opdeles i to lejre. Desværre har dette i visse kredse været med til at give line dansere et dårligt ry. fordi danserne optager for meget gulvplads.
 
Dette afsnit bør forståes som tips og råd til, hvordan man bedst udnytter dansegulvet, specielt når der både er line dansere og par dansere på gulvet samtidigt. Nedenfor finder du en liste, der kan hjælpe til at forbedre din forståelse af danse gulvet, og til at udrydde nogle af problemerne mellem line dansere og par dansere.
 
Line dansere, danser midt på gulvet
Par danserne danser i en ring omkring line danserne
Par danserne danser mod urets retning
Par danserne bør udnytte hjørnerne af gulvet
 
Øvrige tips og råd til line danserne
 
Husk altid at........
Gå op i forreste række ved start på dans, andre skal derefter stille sig op bag ved dig.
Overlad den ydre del af danse gulvet til par danserne.
Undskylde, hvis du danser ind i andre.
Lytte til DJ èn han bestemmer dansen, og tæller ind.(5-6-7-8)
Opmuntre og støtte begyndere, du var selv begynder en gang.Værdsætte DJ èns/arrangørens arbejde, klap eller giv ros.
 
UNDGÅ..........
At starte på en anden dans end den der allerede danses - med mindre der er meget plads og at du fornemmer, at andre synes det er acceptabelt, eller at DJ èn har annonceret det over højtalerne.
At "stjæle" gulvplads, så du kan få plads til at "optræde"
At dine arme og ben bliver farlige våben for andre på danse gulvet.
At starte med at undervise midt i en dans, forlad danse gulvet for at undervise.
At tage drinks og cigaretter med på danse gulvet, du spilder, og de andre falder.
At krydse gennem mængden af line dansere, hvis du skal over gulvet, gå udenom.
At anvende FOR mange variationer, vilde variationer, turbo-rotationer, højtløftede spark og spring forvirrer begynderne, og gør at de andre dansere ikke kan lide dig. Vent med variationer til efter 2 eller 3 væg.
Hvis man overholder disse punkter vil der uden problemer være plads til ALLE på danse gulvet.

Etiske regler for line dansere.

1. Vær god til at lytte.
Tænk på instruktørerne ………De instruerer "dansene" ved at give signalerne for de bevægelser, de vil have os til at danse. Du kan ikke både snakke eller tænke på noget andet og så regne med at gå rigtigt. At tale under dansen distraherer ikke blot de andre dansere, det gør det også sværere for de andre at koncentrere sig om instruktionerne og at høre musikken. Husk også at der kun er plads til EN instruktør. Du kan bedst hjælpe de andre ved at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

2. Vær hurtig til at stille op på rækker.
Når instruktørerne siger "stil op", så find dig hurtigt en plads og vær opmærksom på at fordele rækkerne nogenlunde ligeligt. Den tid der går med opstilling, går naturligvis fra indlæringstiden.

3. Vær en høflig danser.
Almindelig høflighed er altid velanset, og ikke mindst når man er "ude" at danse med andre. Tag hensyn til hinanden. Undlad at gå forbi ledige pladser, og stil op fra en ende af. Det er uhøfligt at forlade sin plads under dansen, så gør kun dette i nødstilfælde.

4. Kom til tiden i klubben og betaling.
At komme for sent er måske stilen i nogle aktiviteter, men i Line Dance betyder det forstyrrelse for alle dansere på holdet. Hvis du kommer for sent eller tager afsted tidligere, får du ikke det fulde udbytte af den undervisning, instruktørerne havde planlagt, og du står til næste undervisnings time, og mangler lidt i forhold til de andre dansere, du kan ikke forvente at instruktøren giver dig særundervisning, hvad iøvrigt også går ud over de dansere der møder op til tiden og møder hver gang. Det vil også være godt for alle at få betalt før en dansetime er begyndt.

5. Vær en betænksom danser.
Personlig hygiejne er vigtig i enhver aktivitet, hvor folk træner energisk sammen. Derfor er en god deodorant og en tandbørste blandt Line Danseres bedste venner.
Fordi Line Dance afhænger af dig og din koordinationsevne, så drik ikke alkohol før eller mens du danser.

6. Vær samarbejdsvillig.
Det er sagt, at i Line Dance er alle ansvarlige for, at alle har det fornøjeligt. Et hold består ikke af individualister, der arbejder uafhængigt, men derimod af en enhed, uden en individuel "stjerne". Den fulde fornøjelse kommer, når hver person gør sin del for at få dansen til at flyde.

7. Tag det roligt.
Line Dance kan være vanskeligt, især når man er begynder. Hvis du bliver træt, så sæt dig ned. Lad dig ikke overtale til at danse, hvis du trænger til en pause. Du kan stadig lære noget ved at kigge på og lytte.

8. Vær en venlig danser.
"Venskab er Line Dancens største belønning". Du er værten i Line Dance. Faktisk er alle det. Benyt lejligheden til at lære de andre på holdet at kende, og prøv hver aften at stille dig ved siden af nye dansere.

9. Du er aldrig færdig med at lære.
Du vil opdage, at der altid er noget nyt at lære eller noget i din måde at danse på, der kan forbedres. Fejltagelser er en naturlig del af Line Dance. Det er vigtigt at finde ud af, hvad du gjorde forkert og så prøve at få det rettet til næste gang, det samme begreb bliver instrueret. Når lejligheden byder sig, så tøv ikke med at spørge instruktørerne , hvis der er noget, du ikke forstår.

10. Mor dig, - hav det sjovt.
Glæde smitter. Du vil blive overrasket over, hvor meget dit smil vil "opmuntre" på holdet. Kommer du til Line Dance og forventer at få det sjovt, så får du det. Hvis det at have det sjovt for dig, betyder at lave "larm", så sørg for at planlægge din vokale entusiasme, så det ikke forhindrer de andre i at høre instruktøren. Et godt tidspunkt at gi´ sine følelser luft er, når dansen er slut. Når du klapper efter en dans, du har nydt, bifalder du naturligvis instruktørerne , og du siger tak til de andre på holdet. Men du klapper også af dig selv, for det var dig, der "arbejdede" og det var dig, som oplevede den vidunderlige følelse af fuldendthed, der følger med, når man er Line Dancer.
 
HUSK du må IKKE glemme hyggen. Det er meget vigtigt.
 
Have fun!!!
 
Skrevet af: Marie Sørensen
> Tilbage til Line dance artikler Udgivet: 07-12-2005
 
Nyhedsbrev
Fede Annoncer
Det skal fejres
Henry Glover
21-05-1921
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright 2024 Country World
Login | Registrering | Kontakt | Sitemap | Powered by CMS2K | Countrymusik | Country | English
Linedance | Square dance | Country Hall of Fame | Country Life | Country kalender | Nyheder | Country World
Country World - Gunløgsgade 21, 4.tv. - 2300 København S